Skötselråd

Låt plasten sitta kvar i 12-24 timmar. Plasta inte om tatueringen igen eftersom tatueringen ska få andas. Direkt efter du tagit bort plasten ska du tvätta tatueringen lite lätt med vatten och mild tvål. Kom även ihåg att tvätta händerna och använd med fördel handsprit innan du ska vidröra din tatuering! När du torkar ska du badda försiktigt över tatueringen med en ren handduk och sedan låta den lufttorka.

 

När tatueringen är torr ska du smörja in den, använd då bepanthen, som finns att köpa receptfritt på apoteket. Smörj in din tatuering med ett tunt lager av salva. Stryk sedan på ett nytt lager 3-5 gånger om dagen och se då alltid till att du är ren om händerna. Rena händer är ett måste för att undvika infektioner i din tatuering!

 

Fram tills dess att tatueringen är läkt är det viktigt att inte bära åtsittande kläder som skaver mot den. Att skada sårskorpan under läkningen kan skada det färdiga resultatet. Tänk också på att ha rena kläder för att undvika smuts och bakterier.

 

 

 

PETA ELLER KLIA ALDRIG PÅ TATUERINGEN

Det är viktigt att man inte petar direkt på tatueringen då det kan orsaka skador. Tatueringen kan komma att börja klia, vilket är helt naturligt, men klia då inte på tatueringen, däremot kan du klappa på den försiktigt med rena händer. Det är viktigt att du inte petar bort skorpor som bildas eftersom det då finns stor risk att det lossnar färg från tatueringen. Alla skorpor ska lossna av sig själv!

 

INGEN SOLNING I MINST 5-8 VECKOR

Håll din nya tatuering täckt från solen. En läkande tatuering kan reagera häftigt på att utsättas för sol. När tatueringen sedan är läkt är det viktigt att skydda den med hög solskyddsfaktor, det minskar risken för att din tatuering förlorar färg.

 

UNDVIK ATT BLÖTA TATUERINGEN I MINST 2-4 VECKOR

Medans din tatuering håller på att läka bör du inte bada, varken inomhus eller utomhus. Ta endast kortare duschar. Bastu ska du också undvika.

 

UNDVIK ATT SVETTAS PÅ TATUERINGEN I MINST 1 VECKA

Svett kan förstöra tatueringen. Så unvik att basta, idrotta eller andra intensiva övningar som kan orsaka för mycket svettning.

 

OBS! Det är du som är ansvarig för hur tatueringen behandlas.

En tatuering som har blivit skött ordentligt kommer även att se bra ut i framtiden.

 

Har du frågor angående din tatuering eller skötselråd är det bara att ringa, maila eller komma förbi studion.

 

Lycka till med din nya tatuering!